Een project duurt meestal meerder maanden tot verschillende jaren (afhankelijk van de mogelijkheid binnen Erasmus+ Jeugd). Een project omvat zowel de voorbereiding, de activiteit zelf als de afhandeling van het hele project.

De activiteit is de mobiliteit of reis op zich. Die duurt meestal enkele dagen tot weken (opnieuw afhankelijk van de mogelijkheid).

TIP: voor het aanpassen van de data van je activiteit is geen contractwijziging nodig. We raden daarom aan om de projectduur ruim in te schatten. Stel dat de activiteit om één of andere reden moet uitgesteld worden, dan kan dat nog makkelijk binnen de data van het project en is geen contractwijziging nodig. Voor het wijzigen van de data van het project is wel een contractwijziging nodig. Hiervoor neem je contact op met je stafmedewerker.

Bijvoorbeeld: bij een groepsuitwisseling gaan de jongeren van 10 tot 24 juli naar Spanje om daar uit te wisselen met een Spaanse groep. Dit is de activiteit. Het project zelf begon op 1 januari. Vanaf dan werden de voorbereidingen getroffen voor het boeken van accommodaties, kwam de groep samen om het programma vorm te geven enz. Na de uitwisseling zijn er nog evaluatiemomenten en activiteiten voor disseminatie gepland. Het laatste evaluatiemoment gaat door op 15 december. Het hele project loopt dus van 1 januari tot 15 december.