Welkom bij
Erasmus+ Jeugd

Erasmus+ Jeugd is het jongerenprogramma van de Europese Unie dat (financiële) ondersteuning biedt aan jongeren en organisaties om hun Europese dromen waar te maken. JINT vzw is het Nationaal Agentschap voor het Erasmus+ Jeugd-programma in Vlaanderen.

Werk je met jongeren in de vrije tijd?
Zet met Erasmus+ Jeugd een grensverleggend project op samen met je jongeren of leer van je buitenlandse collega’s tijdens een jeugdwerkersproject, training of vorming.

Bekijk de mogelijkheden

Bekijk de deadlines

Wil je een projectaanvraag indienen of heb je een lopend project en ben je op zoek naar informatie? In het stappenplan vind je alle nodige antwoorden voor elke fase van je project:
van aanvraag tot de Beneficiary Module en het eindverslag.

Bekijk het stappenplan

Jouw mogelijkheden

Hieronder zie je de mogelijkheden binnen het Erasmus+-programma voor jou!

DiscoverEU

Via DiscoverEU stappen 18-jarige jongeren uit maatschappelijk kwetsbare contexten op de trein voor een unieke reis door Europa. Zelfstandig of met begeleiding verleggen ze letterlijk en figuurlijk hun grenzen. Ze nemen actief deel aan het project door zelf hun reis te plannen en de activiteiten mee te bepalen. Het is een reis vol ontdekkingen en avontuur waarbij de jongeren op een niet-formele manier hun zelfvertrouwen en andere vaardigheden versterken.

Groepsuitwisselingen

Laat jongeren hun blik verruimen en andere culturen leren kennen. Bij een groepsuitwisselingen ontmoeten jongeren uit verschillende landen elkaar en werken ze zelf mee een programma uit rond een zelfgekozen thema. De rode draad is ideeën en ervaringen uitwisselen. Ze leren van elkaar op een niet-formele manier, bv. via workshops, spelen, activiteiten …

Mobiliteit van jeugdwerkers

Ondersteun de professionele ontwikkeling van jeugdwerkers uit verschillende landen. Zowel beroepskrachten als vrijwilligers doen inspiratie op om de kwaliteit van hun projecten en organisatie te versterken door hun grenzen te verleggen en buitenlandse organisaties te leren kennen.

Participatieprojecten

Stimuleer jongeren om stil te staan bij de thema’s die hen en hun leeftijdsgenoten in Europa bezighouden. Open zo het debat over de prioriteiten van de EU-Jeugdstrategie zoals democratie of Europees burgerschap.

Kleinschalig jeugdpartnerschap

Verleg je grenzen, maar loop niet meteen te hard van stapel. Neem samen met andere jeugdorganisaties uit een of meerdere landen een gemeenschappelijk thema onder handen. Versterk elkaar en bouw een internationaal netwerk uit. De impact van de samenwerking ligt in het jeugd- en jongerenwerk.

Jeugdpartnerschap

Bouw je expertise en internationaal netwerk uit. Neem samen met jeugdorganisaties uit andere landen een gemeenschappelijk thema onder handen. De impact van de samenwerking ligt in het jeugd- en jongerenwerk.

Accreditatie

Bed een strategische internationale werking in in je organisatie met een reeks groepsuitwisselingen en/of mobiliteiten van jeugdwerkers. Ga voor een accreditatie als je voet aan grond hebt bij de Vlaamse jeugd, je sterk in je schoenen staat en je het organisatorisch, administratief en financieel kan bolwerken.

 • Geen idee welk programma bij je past?
  Doe de test!

  Doe de test

 • Kalender

  Europa
  01 januari 2024
  31 december 2024

  Wist je dat je zelf ook kan deelnemen aan internationale trainingen gesubsidieerd door Erasmus+ Jeugd?

  Nieuws

  do 11 juli 2024

  Noodsituatie?

  We hopen natuurlijk van niet, maar je weet maar nooit dat je tijdens je project in een crisissituatie terechtkomt. Wat moet je doen bij zo’n noodsituatie?

  Lees meer
  di 20 februari 2024

  Technische problemen bij indiening?

  Heb je problemen bij het indienen van je aanvraag? Onder uitzonderlijke omstandigheden aanvaarden we subsidieaanvragen die niet voor 20 februari 2024, 12u via de officiële weg zijn ingediend.

  Lees meer
  do 30 november 2023

  Programmagids en deadlines 2024

  Een overzicht van alle spelregels in het Erasmus+ Jeugd-programma voor 2024 lees je in de nieuwe programmagids.

  Lees meer

  Totaalbudget 2024

  Dit is het totaalbudget 2024 voor alle mogelijkheden samen in Erasmus+ Jeugd.

  nog €2.531.764 beschikbaar van €5.599.886

  Meer over budget

  Verhalen

  Zoek je inspiratie? De verhalen hieronder geven je concrete voorbeelden uit de praktijk. Op de JINT-website en Go Strange-website vind je verschillende voorbeelden van praktijkverhalen.

  DiscoverEU

  4 treinreizen, 4 Europese steden. Scum Studios neemt jongeren mee op ontdekking door Europa via DiscoverEU.

  You have reached your destination: jongeren ontdekken Europa met de trein

  Scum Studios

  Berlijn, Budapest, Wenen en Parijs

  Mobiliteit van jeugdwerkers

  Je creëert echt iets supermoois als je mensen samenbrengt van verschillende nationaliteiten.

  Op een speelse manier werken rond kunst

  Koning Kevin