Een jeugdpartnerschap overstijgt het nationale niveau en creëert door de samenwerking een echte meerwaarde. Er zijn dan ook minstens 3 organisaties uit verschillende geassocieerde landen betrokken in een jeugdpartnerschap. Het aantal organisaties is onbeperkt en je kan ook met andere partners werken, al krijg je daarvoor geen subsidies.

Activiteiten kunnen enkel in het land van een partner, ook van een andere partner, of op de plaats waar er een zetel is van een instelling van de Europese Unie.
Activiteiten waarbij projectresultaten worden gedeeld en gepromoot, kunnen ook op evenementen en conferenties in geassocieerde en niet-geassocieerde landen.

Je kan subsidies voor een jeugdpartnerschap aanvragen met de volgende Lidstaten van de Europese Unie en derde landen die geassocieerd zijn met het programma:

BelgiëHongarijeMaltaSlovakije
BulgarijeIerlandNederlandSlovenië
CyprusIJslandNoord-MacedoniëSpanje
DenemarkenItaliëNoorwegenTsjechië
DuitslandKroatiëOostenrijkTurkije
EstlandLetlandPolenZweden
FinlandLiechtensteinPortugal
FrankrijkLitouwenRoemenië
GriekenlandLuxemburgServië

Ter info, hier ook de derde landen die niet geassocieerd zijn met het programma:

AlbaniëGeorgiëMarokkoSyrië
AlgerijeIsraëlMoldaviëTunesië
ArmeniëJordaniëMontenegroWit-Rusland
AzerbeidzjanKosovoOekraïne
Bosnië-HerzegovinaLibanonPalestina
EgypteLibiëRusland

Samenwerken met Zwitserland

De regel voor de financiering van jeugdpartnerschappen met partners uit Zwitserland is voorlopig als volgt: Zwitserse organisaties kunnen deelnemen aan jeugdpartnerschappen als andere partners en projecten indienen bij het Zwitsers agentschap, dat het hele project dan financiert.

Laat je Zwitserse partner contact opnemen met het Zwitsers agentschap:

Dornacherstrasse 28A
Postfach 246
CH-4501 Solothurn
Telefoon: +41 32 34618 00
Webiste: https://www.movetia.ch/

Samenweken met Wales

Sinds de Brexit maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van het Erasmus+-programma. Via het ‘Taith’-programma van de Welshe (deel)regering kan je wel een project opzetten met een Welshe partner.
Je vindt de details in de ‘Taith’-programmagids via de website: www.taith.wales.