Een kleinschalig jeugdpartnerschap overstijgt het nationale niveau en creëert door de samenwerking een echte meerwaarde. Er zijn dan ook minstens 2 organisaties uit een verschillend programmaland betrokken in een kleinschalig jeugdpartnerschap. Het aantal organisaties is onbeperkt en je kan ook met geassocieerde partners werken, al krijg je daarvoor geen subsidies.

Activiteiten kunnen enkel in het land van een partner of op de plaats waar er een zetel is van een instelling van de Europese Unie.

Je kan een project aanvragen met de volgende programmalanden:

BelgiëHongarijeMaltaSlovakije
BulgarijeIerlandNederlandSlovenië
CyprusIJslandNoord-MacedoniëSpanje
DenemarkenItaliëNoorwegenTsjechië
DuitslandKroatiëOostenrijkTurkije
EstlandLetlandPolenZweden
FinlandLiechtensteinPortugal
FrankrijkLitouwenRoemenië
GriekenlandLuxemburgServië

Werk je samen met een partner buiten de eurozone?

Op de officiële website van de Europese Commissie vind je de wisselkoersen die je moet gebruiken bij je eindverslag. Voor de eindafrekening van de niet-forfaitaire bedragen (inclusie- en/of exceptionele kosten) mag je enkel de wisselkoers gebruiken die geldig was in de maand waarin je contract door de directeur van JINT werd ondertekend. Hou daar dus rekening mee! Die koers kan verschillen van de effectieve wisselkoers op het moment dat je je kosten maakt.

Samenwerken met landen uit de rest van de wereld

Bekijk in de programmagids met welke andere landen je kan samenwerken.

De regel voor de financiering van jeugdpartnerschappen met partners uit Zwitserland is voorlopig als volgt: Zwitserse organisaties kunnen deelnemen aan jeugdpartnerschappen als geassocieerde partners en projecten indienen bij het Zwitsers agentschap, dat het hele project dan financiert.

Laat je Zwitserse partner contact opnemen met het Zwitsers agentschap:

Dornacherstrasse 28A
Postfach 246
CH-4501 Solothurn
Telefoon: +41 32 34618 00
Webiste: https://www.movetia.ch/