NieuwsPartner wijzigt bankrekening? Wees aandachtig voor fraude!

Partner wijzigt bankrekening? Wees aandachtig voor fraude!

25 april 2022

Het is niets nieuws: fraudeurs stelen een identiteit of hacken een bankrekening. Ook in Erasmus+ Jeugd-projecten valt het voor. Let dus goed op volgende zaken:

  • Fraudeurs hebben de neiging om e-mailadressen te gebruiken die erg op het origineel lijken, maar nooit identiek zijn, bv.: james.webb@skynet.be wordt james.web@skynet.be. Soms is de naam wel dezelfde, maar de e-mailprovider weer anders.
  • Fraudeurs vragen om een ​​overschrijving naar een nieuwe bankrekening, waarvoor ze valse documenten van een bank gebruiken met vermelding van de naam en gegevens van je partner. Zodra het geld naar de verkeerde bankrekening wordt overgemaakt, strijken de fraudeurs het geld op en ben je het geld kwijt.

Als begunstigde/coördinator ben jij verantwoordelijk, dus wees waakzaam in samenwerkingen, vooral als een partner plots zijn bankrekening wijzigt.

Partner wijzigt bankrekening? Wees aandachtig voor fraude!

Deel dit artikel via

Meer nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec laoreet elit dolor, sed sollicitudin odio blandit at. Nulla dignissim lobortis mattis. Donec vulputate ligula vel dolor gravida cursus.
wo 23 november 2022

Programmagids en deadlines 2023

Een overzicht van alle spelregels in het Erasmus+ Jeugd-programma voor 2023 lees je in de nieuwe programmagids.

Read more
wo 27 juli 2022

DiscoverEU, een treinavontuur door Europa

Staan jouw jongeren te popelen om het buitenland te verkennen? Een lang weekend Parijs of een maand lang treinen langs Europese hoofdsteden? Werk je met 18-jarige jongeren uit een maatschappelijk kwetsbare situatie en help je hen graag op weg om zelfstandig of in groep Europa te ontdekken? Grijp dan zeker deze unieke kans! DiscoverEU is […]

Read more

Meer nieuws