NieuwsPartner wijzigt bankrekening? Wees aandachtig voor fraude!

Partner wijzigt bankrekening? Wees aandachtig voor fraude!

25 april 2022

Het is niets nieuws: fraudeurs stelen een identiteit of hacken een bankrekening. Ook in Erasmus+ Jeugd-projecten valt het voor. Let dus goed op volgende zaken:

  • Fraudeurs hebben de neiging om e-mailadressen te gebruiken die erg op het origineel lijken, maar nooit identiek zijn, bv.: james.webb@skynet.be wordt james.web@skynet.be. Soms is de naam wel dezelfde, maar de e-mailprovider weer anders.
  • Fraudeurs vragen om een ​​overschrijving naar een nieuwe bankrekening, waarvoor ze valse documenten van een bank gebruiken met vermelding van de naam en gegevens van je partner. Zodra het geld naar de verkeerde bankrekening wordt overgemaakt, strijken de fraudeurs het geld op en ben je het geld kwijt.

Als begunstigde/coördinator ben jij verantwoordelijk, dus wees waakzaam in samenwerkingen, vooral als een partner plots zijn bankrekening wijzigt.

Partner wijzigt bankrekening? Wees aandachtig voor fraude!

Deel dit artikel via

Meer nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec laoreet elit dolor, sed sollicitudin odio blandit at. Nulla dignissim lobortis mattis. Donec vulputate ligula vel dolor gravida cursus.
di 21 maart 2023

Problemen bij indiening?

Opgelet! Door technische problemen is de deadline van 22/03/2023 uitgesteld naar 24/03/2023 om 12u ‘s middags.

Read more
do 23 februari 2023

Word jij onze nieuwe assessor?

Word assessor bij JINT en zet jouw jeugdwerkervaring in om de (internationale) projecten van jongeren en jeugdorganisaties mee waar te maken! Als assessor beoordeel je ingediende projecten voor Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Wij voorzien jouw opleiding en een financiële vergoeding.

Read more

Meer nieuws